Fidelity Digital Assets en BlockFi Launch Bitcoin-Collateralized Cash Loans voor instellingen

Fidelity Digital Assets en BlockFi Launch Bitcoin-Collateralized Cash Loans voor instellingen

De penetratie van Bitcoin in de mainstream financiën en de stijgende vraag van instellingen heeft Fidelity ertoe aangezet om met aanbiedingen van door Bitcoin gesteunde kaskredieten te komen.

BlockFi zal het gehele proces van de uitbetaling van de leningen afhandelen, terwijl Fidelity Digital Assets BTC als onderpand in bewaring zal houden.

Fidelity Digital Assets, de cryptokrediettak van Fidelity Investments, heeft besloten om leningen met onderpand van Bitcoin Era uit te rollen in samenwerking met BlockFi, het bedrijf dat met de blokketen opstart. Volgens de deal zal BlockFi cash aanbieden ter waarde van 60% van de lening met Bitcoin als onderpand.

Ook zal BlockFi de volatiele prijsbewegingen voor Bitcoin (BTC) riskeren. BlockFi Chief Executive Officer Zac Prince zei:

„Het programma heeft echter ruimte voor maatwerk op klantniveau en kan worden aangepast aan de behoeften van grote bedrijven“.

Merk op dat Fidelity Digital Assets alleen Bitcoin (BTC) als onderpand zal hebben en niet de lening zal beheren. Vorig jaar in 2019 lanceerde Fidelity Digital Assets haar Bitcoin-bewaardiensten. Het is voor het eerst dat Fidelity haar munthoud als onderpand toestaat. In eerste instantie is Fidelity van plan om deze dienst alleen uit te rollen voor institutionele spelers. Dit omvat hedgefondsen, crypto-mijnwerkers en OTC-handelsdesks.

In de crypto-ruimte probeert Fidelity Digital Assets vergelijkbare diensten beschikbaar te stellen aan instellingen met traditionele activaklassen. Christine Sandler, hoofd van Verkoop en Marketing voor de bovengenoemde Digitale Activa van de Trouw:

„We zien nog steeds de vraag naar verhoogde kapitaalefficiëntie van instellingen die long bitcoin posities handhaven, en met deze collateral agent capaciteit, kunnen onze klanten op zoek naar die efficiëntie toegang krijgen tot meer mogelijkheden met het kapitaal dat ze ons toevertrouwen om veilig te houden“.

„Voor Fidelity Digital Assets is dit een opwindende eerste stap in de ondersteuning van de bloeiende kredietmarkt voor digitale activa en verdiept het onze relaties binnen het ecosysteem van digitale activa met toonaangevende bedrijven zoals BlockFi, dat ons in staat stelt om nog meer institutionele oplossingen te bieden aan beleggers in deze ruimte“, voegde ze eraan toe.

BlockFi breidt zijn voetafdruk in het Crypto Ecosysteem uit in samenwerking met Fidelity.

Een partnerschap met een reus als Fidelity zet BlockFi op de eerste plaats in de crypto-ruimte. BlockFi CEO Zac Prince noemde het een spannende ontwikkeling voor het „digitale ecosysteem“. Crypto-backed cash loans worden steeds populairder naarmate de digitale valuta’s hun weg vinden naar de mainstream financiële markten.

BlockFi is al vroeg in dit spel begonnen met deze dienst vorig jaar in maart 2019. De blockchain startup biedt leningen aan vanaf 2000 tot 100 miljoen dollar tegen BTC, ETH en stablecoins.

Eerder deze maand vormde BlockFi een belangrijk samenwerkingsverband met Visa om creditcards met Bitcoin-beloningen aan te bieden. De uitrol ervan zal beginnen in januari 2021. In elke fase van de groei is BlockFi erin geslaagd om met succes fondsen te werven en heeft onlangs in augustus 2020 50 miljoen dollar opgehaald bij Morgan Creek Digital. BlockFi plant ook een IPO volgend jaar in de tweede helft van 2021.