Stichting voor mensenrechten om activisten te helpen hun Bitcoin-fondsen te beschermen

De Human Rights Foundation promoot Bitcoin-onderwijs om wereldwijde activisten te helpen hun fondsen te beschermen met behulp van crypto.

De Human Rights Foundation, of HRF, een grote wereldwijde organisatie die democratie en vrijheid promoot, blijft het gebruik van cryptokringen zoals Bitcoin (BTC) onderzoeken als een manier om de mensenrechten over de hele wereld te beschermen.

De HRF is onlangs een samenwerking aangegaan met Casa voor het opstarten van cryptobewaring om wereldwijde activisten te helpen bij het effectief beschermen van crypto-fondsen die worden gebruikt om schendingen van de mensenrechten te bestrijden en het autoritarisme te betwisten.

Casa deelt de expertise van Bitcoin om de mensenrechten te ondersteunen

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal Casa samenwerken met de HRF om non-profit organisaties, of NGO’s, en activisten te onderwijzen over Bitcoin. Bij de aankondiging van het nieuws op 15 juli zei Casa dat de startup zal deelnemen aan HRF-workshops en zo haar expertise in Bitcoin-beveiliging zal aanbieden aan wereldwijde activisten.

Het nieuwe initiatief is bedoeld om de financiële problemen aan te pakken waarmee samenlevingen worden geconfronteerd die worden geregeerd door gezaghebbende regimes. NGO’s vinden het vaak moeilijk om toegang te krijgen tot traditionele bankdiensten. Door het promoten van het gebruik van cryptocurrency’s zoals Bitcoin Code, hopen de HRF en Casa activisten te helpen hun fondsen op een veilige manier te werven.

Het opslaan van crypto-fondsen kan een uitdaging zijn

Alex Gladstein, chief strategy officer van de HRF, schetste het enorme potentieel van Bitcoin om activisten te helpen geld in te zamelen voor de strijd tegen mensenrechtenschendingen. Volgens de directeur is de kwestie van het veilig opslaan van crypto-fondsen altijd een grote uitdaging geweest.

Als zodanig wordt van Casa verwacht dat het de noodzakelijke expertise in het beschermen van fondsen voor NGO’s zoals onafhankelijke mediakanalen, milieugroeperingen, anti-corruptie activisten en pro-democratiebewegingen aanzienlijk zal uitbreiden. Gladstein zei:

„Met software zoals Casa kunnen organisaties hun bitcoin veilig houden terwijl ze de volledige controle behouden, zonder het risico te lopen om fondsen te verliezen als gevolg van een fout. Het is van cruciaal belang dat activisten de privé-sleutels van hun bitcoin in handen hebben, zodat ze altijd hun geld kunnen krijgen waar het nodig is, wanneer het nodig is“.

Opgericht in 2005, is de New York-organisatie actief betrokken bij de crypto-industrie voor een aantal jaren. In juni 2020 introduceerde de stichting haar eigen Bitcoin-ontwikkelingsfonds, een op privacy gericht project om ontwikkelaars te ondersteunen, waardoor Bitcoin een veiliger instrument wordt voor activisten en journalisten over de hele wereld. Vanaf 23 juni ontving het fonds bijna 30.000 dollar aan donaties van 22 donoren.

Eerder bracht het HRF een rapport uit waarin het censuur- en privacylandschap van stablecoins als Tether (USDT) en Dai (DAI) werd geanalyseerd.